Ruud Kok

Juridische zaken zijn niet altijd leuk. Maar Ruud heeft er bijzonder veel plezier in als hij zaken een dusdanige richting op kan sturen waardoor er positieve wendingen worden veroorzaakt!

Ruud (1969) heeft op relatief jonge leeftijd al een interessante en gevarieerde carrière als bedrijfsjurist achter de rug. In 1995 startte hij bij het Kadaster in Zoetermeer. Na twee jaar viel daar voor hem niets meer te leren en stapte hij over naar een uitdagende baan bij Nemoro Beheer in Hellevoetsluis. Uitdagend omdat hij met 9 totaal verschillende werkmaatschappijen van een autodealer tot een assurantiebedrijf en van een tapijthandel tot een scheepsreparatiebedrijf te maken kreeg.

Van 2002 tot 2006 werkte hij voor de Raadgevers, een groot juridisch adviesbureau met 6000 zakelijke klanten. Ruud was daar ondermeer tele-consulent en kreeg in die hoedanigheid met alle bedrijfssectoren te maken die Nederland rijk is. Daarna werkte hij voor De Keizersgracht Juristen en tegelijkertijd voor VZM Uitzendroep en een elektrotechnisch bedrijf.

Regelmatig komt het voor dat Ruud zaken die juridisch klemvast lijken te zitten weer vlot trekt. Hij gaat daarbij tot het uiterste om de zaak in het voordeel van de klant tot een goed einde te brengen. Gevraagd naar het waarom voor zijn passie voor het recht zegt Ruud: "Recht is een instrument om conflicten te beslechten maar belangrijker nog, een instrument om conflicten te voorkomen." Hoe voorkom je dan conflicten? "Heel simpel; door relevante en sluitende contracten op te stellen!"

E-mail naar Ruud Kok